Betaling på nett

Det kommer stadig flere og sikrere muligheter for å handle og betale på nett, noe som passer vårt stadig mer teknologiske samfunn perfekt. Sikkerhet er dog fortsatt i høysetet, da man ikke ønsker å bli svindlet fordi man handler elektronisk. Her kommer litt mer informasjon om to av de mest brukte betalingsløsningene på nett.

Paypal – betaling med e-postadressen

Den amerikanske betalingstjenesten Paypal ble grunnlagt i 1998 og har siden 2002 vært eid av eBay. Har du ikke lyst å oppgi kortinformasjon din når du handler på nett kan du registrere en Paypal-konto og bruke denne. Hos Paypal må du gi personlige opplysninger, e-postadresse og oppgi en bankkonto som skal knyttes til din Paypal-konto. Dermed trenger du bare å oppgi e-postadressen når du skal kjøpe eller selge noe på nett – smart hvis du er usikker på hvem som sitter i den andre enden. Du kan også sperre betalingen til du har mottatt varen du har kjøpt. Paypal gjør det også mye lettere når du skal overføre penger til utlandet.

Buypass ID – gir deg smart tilgang

Laster du ned Buypass IDs app for mobil har du tilgang uansett hvor du måtte befinne deg. Med denne kan du for eksempel søke om barnehageplass, søke om og signere studielån, ha tilgang til dine elektroniske resepter og via altinn.no kan du også levere selvangivelsen din. Ønsker du å spille lotto eller andre spill som Norsk Tipping tilbyr er det også mulig med Buypass ID. BuypassID-appen vil gi deg tilgang på de tjenestene som krever ekstra og sikker identifisering.