Smarttelefonen – en bærbar datamaskin

Smarttelefonen har utviklet seg fra mobilen, og selv om man fortsatt kan bruke en smarttelefon til å ringe og sende meldinger, kan disse telefonene også brukes til veldig mye annet. Man kan surfe på nettet, betale regninger på nettbanken, se TV direkte på mobilen, spille spill og mye annet. Det finnes mange forskjellige apper til smarttelefoner, og det utvikles stadig nye. Dermed får også smarttelefonene stadig nye bruksområder, og det virker som det bare er fantasien som setter grensen for hvilke applikasjoner som lages.

Dersom man har lyst til å komme i bedre form, kan man laste ned treningsappen Endomondo. En slik app kan gi ekstra motivasjon og også være et nyttig hjelpemiddel under treningen. Appen kan brukes til mange ulike treningsformer, som sykling, løping, kajakk eller fotturer. Med denne appen finner man fine treningsløyper i nærheten av der man er. Appen bruker GPS til å finne løyper, og den tar også tiden man bruker, og sammenligner denne tiden med tidene til andre brukere som har brukt den samme løypa. Mer enn 25 millioner mennesker bruker Endomondo, og appen måler også antall kilometer man tilbakelegger, hastighet og kaloriforbruk.

Økonomi er et annet tema som opptar folk, og selvsagt finnes det også apper som kan være til økonomisk nytte. Appen Lommeøkonomi hjelper brukerne å få en oversikt over utgifter og inntekter, og det kan alltid være lurt å følge med på hva pengene går til. Det finnes også et stort utvalg av helseapper, fra apper som foreslår sunne oppskrifter, til apper som faktisk kan overvåke helsetilstanden din. Apper kan være til nytte også på dette området, men en app må selvsagt ikke erstatte et legebesøk dersom man frykter at noe er galt. Når man snakker om helseapper, tenker de fleste på den fysiske helsen, men det finnes også apper som kan hjelpe ved selvmordstanker og selvskading. Appen Min Plan kan gi brukerne strategier og løsninger, samt fortelle hvem de kan kontakte for å få hjelp. Denne appen er helt gratis, og finnes både til Android og iPhone.

En smarttelefon kan også brukes til mye morsomt, som å spille spill. Poker har blitt en stor suksess i Norge, og med Full Tilts app i mobilen kan man også spille poker på mobiltelefonen. Det er den perfekte underholdningen når man kjeder seg eller når man har litt ekstra fritid. Denne appen har også fått pris som beste spillapp 2014.

Apper kan altså være både morsomme og nyttige, og de kan til og med redde liv. Mange spår at framtidens helseapper blir enda mer avanserte og kan overvåke kronisk syke. Det som er sikkert, er at appene fortsetter å utvikle seg, og folk tenker ut stadig nye ting som smarttelefonen kan brukes til. Med en smarttelefon har man virkelig hele verden i lomma, i hvert fall kan det føles slik noen ganger. Noen av appene som er nevnt over koster penger, mens andre er gratis, men selv de man må betale for, er ganske rimelige. Dersom man har smarttelefon, har man mange muligheter.